Turizem Goričko

14. Grajski bazar - Grad na Goričkem

14. Grajski bazar - Grad na Goričkem

Obiskovalcem gradu bo v soboto, 12. oktobra, na več kot 20 stojnicah na voljo bogata ponudba izdelkov domače obrti in dejavnosti imetnikov kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko. Sejemsko dogajanje bo dopolnila kulinarična ponudba.  Od gradu do Doživljajskega parka Vulkanija bo obiskovalce vozil Olijev turistični vlakec. Na zgornjem grajskem dvorišču vabljeni na ustvarjalne delavnice.

Preberi več: 14. Grajski bazar - Grad na Goričkem

Lokalna trgovina v TiC Goričko, Sveti Jurij

Lokalna trgovina v TiC Goričko, Sveti Jurij
V sklopu Zavoda za turizem, kulturo in promocijo Goričko, Sveti Jurij že nekaj let deluje tudi trgovina z lokalnimi izdelki. Tako lahko v TiCu, ki ima prostore na naslovu Sveti Jurij 15b, najdete različne izdelke, ki so bili proizvedeni oz. narejeni v naši okolici.

Preberi več: Lokalna trgovina v TiC Goričko, Sveti Jurij

Okusi Goričko 2019

Okusi Goričko 2019

Že četrto leto zapored se bomo družili na proščenju v Svetem Juriju. Poleg kramarskega sejma in domače tržnice boste lahko okušali domače jedi iz okolice. Tudi tokrat bodo na meniju bograč, vratovina z dödoli, domači burek, jedi z žara, poslolanke, gibanice,... Doživite lep nedeljski dopoldan v objemu Goričkih gričev in nas pridite obiskat v nedeljo 8. septembra med 10. in 13. uro.

Preberi več: Okusi Goričko 2019

Vabljeni na tržnico 4. avgusta na trg Svetega Jurija

Vabljeni na tržnico 4. avgusta na trg Svetega Jurija

V današnjem času nam nikakor ne sme biti vseeno kaj jemo. Z zdravstvenega vidika nam priporočajo, da jemo hrano, ki je pridelana v naši okolici, lokalno, še boljše pa je, če si jo pridelamo sami. Žal vsem ta možnost ni dana zaradi različnih okoliščin in vzrokov. Pa tudi vse kar pojemo, si ne moremo pridelati sami. To pa ne sme biti razlog, da kupujemo hrano, ki prepotuje tisoče kilometrov, ki je obrana nezrela in za dozorevanje uporabi lastna hranila ali pa jo umetno vzpodbudijo k temu. In še taka ostane dneve, tedne, nekatera še mesece.

Preberi več: Vabljeni na tržnico 4. avgusta na trg Svetega Jurija

Prenočišča na Goričkem

Prenočišča na Goričkem

Goričko je razgibana pokrajina, ki ponuja obiskovalcu marsikaj zanimivega, okusnega in še ne doživetega. Od potepanja po gričih in dolinah, kolesarjenja po zavitih poteh, odkrivanja skritih kotičkov do uživanja v naravi,...

Preberi več: Prenočišča na Goričkem

Povežite se z nami

Fb logo