Turizem Goričko

Na Goričkem je lepo...

vabljeni na gorickoV prostem času počnemo stvari, ki nas veselijo in nam dajo energijo za nove delovne izzive. Lepo in koristno je, če ga preživimo v neokrnjeni naravi in v prijetni družbi. Da se boste lažje odločili, kje in kaj početi v prostih dnevih na Goričkem, smo za vas pripravili nekaj predlogov.

 

Če vas bo pot med vinogradi in zelenimi griči zanesla v Gerlince, vas bodo na Izletniški kmetiji Kozelinovi pogostili z domačimi mesnimi dobrotami, kruhom iz krušne peči, gibanico in dobrim vinom. V Gostilni Rogan v Večeslavcih vas bodo razvajali z raznovrstnimi klasičnimi jedmi in picami, na klepet ob kavi ali pijači lahko zavijete v Okrepčevalnico na Grič pri Sv. Juriju, nedaleč pa stran v Rogašovcih, pa se lahko v Slaščičarni, pekarni in kavarni Štručka posladkate z njihovimi okusnimi sladicami, sladoledom ali prvovrstnimi pekovskimi izdelki.

V kolikor bi poleg okušanja kulinaričnih dobrot želeli odkrivati Goričko krajši ali daljši čas vas bodo prijazno sprejeli v Gostišču Kuzmič v Sv. Juriju, na Čebeljem gradiču v Nuskovi, V Gostišču Ajda na Cankovi in na Turistični kmetiji Ferencovi v Kraščih. Gostišče s prenočišči Kuzmič v prijetnem in prostornem ambientu, nudi vse kar pričakuje domač gost, turist ali popotnik; dobro hrano, udobno namestitev in prijaznost. Na Čebeljem gradiču lahko poleg doživljajskega ogleda kmetije, druženja z živalmi in športnih aktivnosti, spoznate življenje čebel v panju in degustirate različne vrste medu. Oddih si lahko privoščite na Turistični kmetiji Ferencovi, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo in na kateri pridelujejo vino, sadje, mesne izdelke itd. Toplo ali hladno malico, kosilo lahko zaužijete na terasi pred hišo ali zunaj pod brajdami. Bližnje Ledavsko jezero z okolico ponuja možnost aktivnega preživljanja prostega časa (kolesarjenje, pohodništvo, ribarjenje). V Gostišču Ajda na Cankovi si lahko po raziskovanju lepot Goričkega odpočijete in se pustite razvajati s širokim izborom kulinaričnih dobrot, od tradicionalnih do modernih, tudi s tistimi iz krušne peči.

Če želite lepa doživetja ohraniti v spominu ali najbližje obdarovati, lahko to storite z nakupom produktov Goričkega: bučnega olja in bučnih semen različnih okusov (čokolade, kave) v Oljarni Dajč v Sotini, žganja, bučnega olja, suhega sadja in medu na Kmetiji Štesl v Gerlincih in raznovrstnih marmelad iz doma pridelanega sadja (jagoda, breskev, jurka, kutina) v Sadjarstvu Ficko v Rogašovcih.

To je le nekaj drobtinic Goričkega, več sledi v nadaljevanju...

Povežite se z nami

Fb logo