Turizem Goričko

Predlogi izletov

Z grička na griček

Dobimo se na dogovorjenem kraju in bomo najprej skupaj obiskali cerkev, katero je polepšal pater Rupnik, ker je bil mnenja, da si verniki zaslužijo lepšo cerkev, kot je ta dvorana. Nato se bomo odpravili pod vznožje Tromejnika, na katerega se bomo povzpeli peš. Po okrepčilu se bomo odpravili naprej in sicer si bomo ogledali grad, ki premore toliko sob, kot ima leto dni. Sledi vožnja do izletniške kmetije, kjer nas bo čakalo pravo prekmursko kosilo, po kosilu pa bomo pobližje spoznali lončarsko obrt. Polni novih izkušenj se bomo podali do jezera, kjer bomo poiskali energijske točke,... nato se bomo počasi poslovili z pozdravom "zbougon, do drüjgopout".

Foto: Občina Kuzma

Na "Prekmurski Triglav"

Dobimo se v kraju po dogovoru. Najprej bomo degustirali različne vrste sirov, nato bomo spoznali nekatere domače živali in način življenja na eko-socialni kmetiji. Ogledali si bomo mesto, kjer je leta 1934 pristal stratosferski balon. Potem se bomo povzpeli na "Prekmurski Triglav", po spustu pa si bomo ogledali slatinski vrelec ter se odpravili na sosednji grič, kjer nas bo že čakalo pravo prekmursko kosilo. Po kosilu pa nas bo  pričakal evangeličanski duhovnik, da bomo skupaj z njim spoznali še evangeličansko vero. Potem pa rečemo samo še "zbogom, pa prijte palik".

Foto: Edita Celec

 

Golobica in vulkan

Dobimo se v kraju po dogovoru. Najprej si bomo ogledali grad, ki je z rovom povezan z cerkvijo. Nato pa bomo odhiteli še do "bele golobice". Nato nas bosta že čakala vodni mlin in kosilo, ki nam bo dalo energije za učno pot, ki jo bomo premagali. Nato pa se bomo odpravili na degustacijo marmelad, da pridobimo izgubljen sladkor nazaj v naše telo. Sledi še doživljajski park in pozdrav "zbougon prelejpo Prekmurje".

Foto: Sadjarstvo Ficko

 

Med, ličje, slama,...

Dobimo se v kraju po dogovoru, nato pa skupaj začnemo naš pustolovski izlet, tokrat v cerkvi, ki se imenuje po krščanskem vitezu, nato sledi degustacija bučnega olja in semen ter osvojitev enega izmed najvišjih vrhov Prekmurja. Sledi kosilo sredi divjih živali, katere si bomo po kosilu tudi ogledali in se šli posladkat v eno izmed medičarskih delavnic. Vse sladki bomo pot nadaljevali do naslednjih rokodelcev in sicer pogledali si bomo, kako uporabno je ličje, slama,... Potem pa si bomo spet segli v roke in se poslovili z besedami "se vijdimo klete".

Foto: napovednik.com

Povežite se z nami

Fb logo