Turizem Goričko

Bernardina pot

Bernardina pot

Kot izhodišče sprehoda predlagamo parkirišče na koncu ceste čez južni nasip ob jezeru v Kraščih. Podamo se proti zahodu po nasipu po asfaltni cesti ali po kolovozni poti pod nasipom, kjer lahko opazujemo mirni tok reke Ledave, ki potuje proti nižjeležeči Murski Soboti. Tik ob vznožju reke nam pogled privabi rastlinska čistilna naprava, ki s svojim naravnim procesom skrbi za čistejši vodni tok. Ko prispemo do konca nasipa, se lahko odpravimo po krajši, z rastlinjem bogato obdani poti, ki je speljana tik ob jezeru in je primerna za sprehod ob suhem vremenu ali pa se podvizamo v hrib, kjer nas

Preberi več: Bernardina pot


Olivinova pot

OLIVINOVA POT je dolga malo več kot 4 km. Hojo po označeni poti lahko začnete bodisi v gornjem delu vasi pri gradu vrh hriba ali v spodnjem delu vasi - imenovana Pörga pri Vulkaniji, pri Rajsarjevi domačiji. Ob poti so smerne table - modre puščice, ki pohodnika vodijo od ene do druge točke ter vas  opozorijo na naravno ali kulturno znamenitost z opisom.

Preberi več: Olivinova pot

Vrbova pot

Vrbova pot

Vrbova pot nosi ime po raznolikih vrbah, ki so služile kot mejniki med parcelami na mokrotnih travnikih in so jih uporabljali za pletenje košar. Pot med Rogašovci, Nuskovo in Sv. Jurijem tako zaokrožuje pogled v dolino Ledave in svet nad njo. Na poti vas spremljajo ostanki nekdanjega Panonskega morja in rjasto-rdeči vrelci, kjer slatinska voda prosto bruha na površje. Na poti si lahko ogledate še Cerkev sv. Jurija, Mekiševo kaščo in kapelo Sv. Trojice ter jo zaključite s sprehodom po vrbovem drevoredu. In ne pozabite obiskati sadjarske kmetije Ficko.

 Foto: Krajinski park Goričko

Preberi več: Vrbova pot

Graščakova pot

Graščakova pot je dolga 15 km (krajša pot ima 13 km). Pot je krožna in vodi po petih vaseh občine Grad. Pot lahko pričnete na poljubnih koncih, vsako leto v septembru pa društvo pripravlja pohod po Graščakovi poti, ki se prične v Radovcih pred Turistično info pisarno.
Na poti, ki je družabne in spoznavne narave, boste srečali vse glavne kulturno-zgodovinske znamenitosti občine Grad: grad Grad, največji grajski kompleks na Slovenskem, cerkev Marije Vnebovzete pri Gradu, ki spada med najlepše gotske spomenike Pomurja, Kripto, grajsko grobnico, Pütarov mlin iz začetka prejšnjega stoletja, kapelo sv. Jožefa Delavca na Marofu, kužno znamenje Beli

Preberi več: Graščakova pot

Gozdna učna pot Tromejnik

Gozdna učna pot Tromejnik

Tromejnik leži na nadmorski višini 385 metrov. Vključen je v krožno naravoslovno gozdno učno pot, ki s trinajstimi točkami spodbudi pohodnike k doživljanju narave z vsemi čutili: poslušanjem, tipanjem, vohanjem ... Vodi in usmerja nas prijazen ježek, ki opozarja tudi na to, česa vsega ne smemo početi v gozdu.
Namenjena je učenju skupaj z naravo: to je način, kako zaužiti polno mero narave in jo hkrati varovati, ohranjati in sprejemati takšno, kot jo je človek skozi stoletja sonaravnega gospodarjenja tudi ustvaril.
Učne točke nam prikažejo analizo rasti dreves, spoznamo značilne vrste dreves, preizkusimo lahko vonjalne sposobnosti, poslušamo ptičje oglašanje, se seznanimo

Preberi več: Gozdna učna pot Tromejnik


Povežite se z nami

Fb logo